Hoe het allemaal begon

Het begon allemaal met Fred Snijders, oprichter en voorzitter van stichting Gehandicaptenduiksport West-Friesland. Fred kwam in 1995 in contact met een groep gehandicapte duikers, deze groep heeft hij begeleid bij diverse duiken.

Om de doelgroep beter te kunnen plaatsen en meer bekendheid te geven is in 2005 officieel Stichting Gehandicaptenduiksport West-Friesland opgericht. In samenwerking met de IAHD zijn er duikclinics en open dagen georganiseerd. De jaren hierna werden diverse individuele cursisten met een beperking opgeleid.

November 2008 – Project Lisse
Duikvereniging ‘de Guppen’ uit Lisse verzorgde jaarlijks een introductie duikmiddag voor de zwemgroep van stichting
‘de 7-Sprong’ (mensen met een verstandelijke beperking, syndroom van down en autisten). Dit was zo succesvol dat sindsdien Stichting Fun Diving met enkele instructeurs maandelijks een duikuur heeft opgezet.

Fred Snijders

Fred Snijders
30 april 1952 – 1 oktober 2011

2011-2013 – Project Grootebroek
In februari 2011 is in zwembad de Kloet gestart met het eerste project waarbij individuele cursisten maandelijks gingen duiken. Tijdens dit maandelijkse uur is gedoken met mensen met een mentale of lichamelijke beperking. De meeste cursisten hebben 2 jaar lang met plezier gedoken in Grootebroek. De begeleiding van cursisten werd in de loop van 2012 te groot voor de instructeurspool. Omdat de juiste begeleiding voor de deelnemers niet meer gegarandeerd kon worden is besloten om dit project stop te zetten. Hier komt onze stichting vandaan en we beginnen nu voor Noord Holland een begrip te worden.

Januari 2017 – Onbeperkt duiken Alkmaar