Hoe het allemaal begon

Fred Snijders kwam in 1995 in contact met een groep gehandicapten die het leuk vond om te duiken. Hij heeft deze groep tijdens diverse duiken begeleid. Dit was de start van stichting Gehandicaptenduiksport West-Friesland; een organisatie die zich in ging zetten om het voor meer mensen met een beperking mogelijk te maken om te duiken.

Om het werk uit te dragen en meer bekendheid te geven is Fred gaan samenwerken met de IAHD. Daarmee heeft hij allerlei activiteiten georganiseerd zoals duikclincs en open dagen om de duiksport voor gehandicapten te promoten. Daarmee maakte hij niet alleen gehandicapten maar ook instructeurs enthousiast om samen duikactiviteiten op te zetten.

In 2008 is in samenwerking met de Stichting De Zevensprong eenmaal per maand een vast duikuurtje gestart voor mensen met een beperking. Hieraan doen mensen mee met zeer uiteenlopende verstandelijke beperkingen zoals mensen met het syndroom van down en autisten. Het enthousiasme uit deze groep heeft er toe geleid dat wij in 2014 een extra groep in Alkmaar zijn gestart, die sinds 2016 gezamenlijk onder de naam Stichting (On)Beperkt Duiken verder zijn gegaan.

Fred was een goede vriend van de oprichters van (On)Beperkt Duiken en zij zetten dan ook met alle liefde en vol overtuiging zijn werk voort.

Fred Snijders

Fred Snijders
30 april 1952 – 1 oktober 2011