De IAHD bestaat sinds 1993 en heeft als doel het promoten, ontwikkelen en uitvoeren van scuba duikopleidingen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en voor instructeurs die mensen met een beperking willen opleiden. Tevens wordt als doel gesteld om duikreizen te organiseren voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en om de faciliteiten vooraf goed te inspecteren op klantvriendelijk gebruik ten aanzien van mensen met een beperking. Ook streeft IAHD naar duikplaatsen met faciliteiten voor mensen met een beperking zodat die tijdens een duik eenvoudig te bereiken zijn.

IAHD wil ervoor zorgen dat mensen met een beperking dezelfde kwaliteit opleiding, diplomering en duikavonturen kunnen ontvangen als valide mensen.

Stichting (on)Beperkt Duiken is sinds 2018 een IAHD training centre. De stichting verzorgt zowel basisopleidingen voor deelnemers als een opleiding voor de duikpartner. Meer informatie hierover vindt je onder de specifieke opleidingen van het kopje 'voor deelnemers'.

Meer informatie IAHD